Μιλιέτ: Στρώνεται τραπέζι διαλόγου

Για προχωρημένη διπλωματική κινητικότητα ώστε Ελλάδα και Τουρκία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση της Γερμανίας, κάνει λόγο σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Μιλιέτ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας και ειδικά μετά από συνομιλίες με τη Γαλλία έχει συμφωνηθεί η διαδικασία «να μην καθυστερήσει περαιτέρω» και οι πρώτες επαφές να πραγματοποιηθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 24 – 25 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, επιδίωξη της γερμανικής πλευράς είναι εκτός από τις χαμηλού επιπέδου διερευνητικές επαφές σε πρώτη φάση, να υπάρξουν έπειτα και συνομιλίες σε υψηλότερο επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Η Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», δεν βλέπει αρνητικά τη γερμανική προσπάθεια, αλλά στις προπαρασκευαστικές επαφές της με το Βερολίνο έχει κάνει σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα υπάρχει καμία συμμετοχή της Γαλλίας κι επίσης ότι «θα καθίσει στο τραπέζι για μια δίκαιη λύση χωρίς προκλήσεις και χωρίς προκαταλήψεις».
Η Γερμανία βρίσκεται σε επαφές και με την ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό και εάν η διαδικασία εξελιχθεί θετικά, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν στο Βερολίνο όπως και την προηγούμενη φορά, τον Ιούλιο 2020.
πηγή: ethnos.gr