Κορωνοϊός: 243 κρούσματα στο Καρά Τεπέ

Σε 243 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, σε σύνολο 7.064 τεστ που έχουν διενεργηθεί σε όσους εισέρχονται στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 24 έτη, ενώ κατά κανόνα είναι ασυμπτωματικοί.

Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων θα αποτυπωθεί στις ανακοινώσεις που θα κάνει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Αναλυτικά ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε κατά την εμηέρωση των πολιτικών συντακτών: “Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί”.