Η “παρέα” της ΔΕΠΑ

Ενοχλημένοι δηλώνουν πολλοί μέσα στην κυβέρνηση, για την δραστηριότητα που επιδεικνύουν σε διάφορα θέματα, άτομα που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο περιβάλλον του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνου Ξιφαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήθος ανώνυμων καταγγελιών έχουν φτάσει τόσο προς το γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη όσο και στο γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αθέμιτες και προκλητικές τακτικές από συγκεκριμένη ομάδα “πέριξ” του διευθύνοντος σύμβουλου της ΔΕΠΑ.

Μεταξύ άλλων γίνονται αναφορές για “απευθείας αναθέσεις, καταστρατήγηση του νόμου περί Δημοσίων Συμβάσεων (Ν. 4412), επιβολή προμηθευτών, συμφωνίες με εργολάβους και υπερβολικά ποσά προς τα ΜΜΕ”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, οι διοικήσεις όλων των θυγατρικών εταιριών του ομίλου φέρονται να πιέζονται προκειμένου να αναθέτουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών σε συγκεκριμένες εταιρίες εάν “θέλουν να έχουν την εύνοια της συγκεκριμένης ομάδας. Εάν δεν συμμορφώνονται θα πρέπει να …δεχτούν τις συνέπειες”.

Μάλιστα οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι τις “νουθεσίες” κάνει “στέλεχος εταιρίας επικοινωνίας, του οποίου το όνομα υπάρχει σε αναφορές για σκανδαλώδεις αποφάσεις”.

Τέλος, η ετερόκλητη αυτή ομάδα “διαφημίζει”, σε διάφορους κύκλους, τις καλές της σχέσεις που λέει ότι έχει με πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη.