Δούρου: Ρήξη και σύγκρουση με το παλιό

«Το συνέδριο αυτό, οφείλει και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο, μιας δίκαιης ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον, θα παράγει δουλειές, θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και θα είναι ο οδικός μας χάρτης, ώστε όταν με το καλό τον Αύγουστο βγούμε στις αγορές δεν θα επανέλθουμε στις ίδιες πολιτικές που οδήγησαν στα μνημόνια και γι’ αυτό πρέπει να συγκρουστούμε», είπε στην ομιλία της στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Λαύριο, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.  “Ρήξη και σύγκρουση με το παλιό, και με όλες τις νοοτροπίες των συντεχνιακών λογικών” τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην ανατολική Αττική και στις νοοτροπίες που θέλουν το 2018, τα βυτιοφόρα να μεταφέρουν βοθρολύματα και κάποιοι να θέλουν να ρίχνουν τα απορρίματα στη χωματερή της Φυλής.
Η σημερινή διαδικασία είναι μια νίκη, κομμάτι μιας πρωτόγνωρης προσπάθειας που ξεκίνησε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με όλους τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου στις 3 Μαΐου του 2017. Ήταν μια συνάντηση ουσίας, που στόχευε στην εκπόνηση εθνικού σχεδιασμού παραγωγικής ανασυγκρότησης ενός momentum που η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει. Για πρώτη φορά δε μιλούν οι τεχνικοί σύμβουλοι των υπουργείων, μα το κάνουν οι μικρομεσαίοι, οι αλιείς, οι ακαδημαϊκοί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία και να νομοθετήσει ένα ενάλιο καταδυτικό πάρκο για την ανατολική Αττική.